Bugün sizlere Canon Eos 200D ile ilgili bir inceleme yazısı hazırlamak istedim. Benim gibi hangi kamerayı almalıyım? sorusu beynini kemiren bir sürü kişi olduğunu biliyorum. Bu yazı sizlere gelsin 😉
Öncelikle şunu söylemem gerekiyor; fotoğraf makinesi dünyası, gerçekten de uçsuz bucaksız bir dünya. O kadar çok model var ki; insan gerçekten de bir fotoğraf makinesine karar vermekte çok zorlanıyor.
Fotoğraf makinesi seçiminde bana kalırsa maddiyat en önemli unsuru oluşturuyor. Yoksa pekte düşünmeden en baba makineyi alır geçeriz. Ama Dünya herkes için pekte adil davranmıyor değil mi? (Konu biraz dağıldı farkındayım. Canon eos 200D incelemesi birazdan başlayacak. Affınıza sığınarak bir kaç şey daha söyleyip, incelemeye geçeceğim) Fotoğraf makinesi alırken kendimiz için bir bütçe belirliyoruz. Sonra bu bütçeye uygun fotoğraf makinelerini incelemeye başlıyoruz. O modelin özellikleri şöyle, bu model böyle derken ufak ufak bütçeyi yükseltiyoruz ve sonunda o kadar araştırmadan sonra başa dönmek zorunda kalıyoruz. Ben bunu çok yaşadım.
Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Fotoğraf makinesi seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?, Hangi DSLR kamerayı almalıyım? gibi soruların cevabını başka bir makalemde anlatacağım. O konu çok uzun bir makaleyi hak ediyor. Biz şimdi, Canon 200D inceleme konumuza geri dönelim.
Canon daha önce üretmiş olduğu EOS 100D modelinin bir üst modeli olan 200D yi kısa bir süre önce piyasaya sundu. Daha önceki modeli bilenler, normal DSLR kameralara göre daha küçük ve hafif boyutta olduğunu bilirler. Canon’un bu modelinde de durum böyle. Canon EOS 200D modelinde küçük bir DSLR ile bir çok özelliği buluşturmuş.
Bu modelle tabiri caizse; küçük yapıda kameralar sadece aynasız fotoğraf makinelerinde olmuyor, biz DSLR’ında küçük boyutlusunu yapabiliriz demişler. Hemen burada şunu da ekleyelim 200D öyle çok küçük, ele avuca gelmeyen yapıda da değil. Kullanılabilir tarzda bir ergonomiye sahip ve hafif bir cihaz olmuş. Hafif demişken, Canon eos 200D’nin Dünya’nın en hafif DSLR makinesi olduğunu da söyleyelim
Canon 200D hangi kullanıcılar için uygun
- İlk fotoğraf makinesini alarak, fotoğrafçılık hobisine yeni başlayacak olan kullanıcılar
- Vlog çekimleri için kamera arayanlar
- Büyük makine taşımak istemeyen kullanıcılar
- Yedek makine olarak bir DSLR’a daha ihtiyacı olanlar
- Bütçesi orta seviye olup kaliteli bir makine almak isteyenler için 200D biçilmiş kaftan
Canon Eos 200D Özellikleri
- 24.0 Megapiksel APS-C 1.6x Çarpanlı CMOS Sensör
- Dual Pixel CMOS AF Netleme Teknolojisi
- Digic 7 işlemci
- 100-25,600 ISO (51.200 Yükseltilebilir)
- Saniyede 5 kare fotoğraf çekimi
- 9 Noktalı AF Netleme Sistemi
- 0.03 saniyede netleme performansı
- 3.0 inç Hareketli ve Dokunmatik LCD ekran (1040K) noktalı ekran
- Geliştirilmiş Wi-Fi & NFC Bağlantısı
- Bluetooth
- Dahili mikrofon
- Harici mikrofon girişi
- 1/4000 Enstantane Hızı
- Akıllı vizör ve %95 Vizör Görüş açısı
- Gerçek HDR video çekimi
- Timelapse Video Çekimi
- 1080p 60fps Video Çekimi
24.0 Megapiksel APS-C 1.6x Çarpanlı CMOS Sensör
Bu sensör giriş seviyesinde bir DSLR için gayet güzel olmuş. Hatta lüks olmuş diyebiliriz. 80D ile 200D’nin fiyatını kıyaslarsanız dediğimi anlayacaksınız. Bu sensör çok iyi bir dinamik aralık ve ISO hassasiyeti sağlıyor.
Digic 7 İşlemci
Dual Pixel CMOS AF Netleme Teknolojisi
100-25,600 ISO (51.200 Yükseltilebilir)
Saniyede 5 Kare Fotoğraf Çekimi
Full HD 60 FPS Video Kaydı
Video Çekiminde Zoom
AF noktaları
200D Çekim Modları
Yaratıcı çekim modları;
- Manuel – M
- Diyafram Öncelikli – AV
- Enstantane Öncelikli – TV
- Program Modu – P
- Otomatik akıllı sahne
- Flash kapalı
- Yaratıcı otomatik
- Sahne modları
- Yaratıcı filtre
Yorumunuzu Yazın
Yorumları Görüntüle