Bu yazımda sizlere; en iyi mini fırını nasıl seçebiliriz? Mini fırın alırken nelere dikkat etmeliyiz? gibi konular hakkında bildiklerimi anlatıyorum.
Hangi Mini Fırın?
Mini fırınlar pratik kullanılışı, temizliğinin kolay olması ve istediğimiz yere kolayca taşıyıp kullanabildiğimiz için her evde olması gereken küçük ev aletlerinden biridir.
Fırında balık pişirecekseniz evinizi kokutmanıza hiç gerek yok, çıkarın mini fırınınızı balkona balıklarınız nar gibi kızarırken evinizde mis gibi kokmaya devam etsin.
Yüzlerce marka ve modelden birini seçmek sizin için zor olabilir, ama yazımızı okuduğunuzda kafanızdaki soru işaretlerinden kurtulmuş olacaksınız. Mini fırın alırken hangi marka olursa olsun mutlaka ama mutlaka aşağıda yazdığım özelliklere dikkat etmelisiniz.
Mini fırın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Mini fırında hangi özellikler olmalı?
Mini Fırın Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler
1- Mini fırın alırken öncelikle; yakınlarımızın ve arkadaşlarımızın kullandığı ve memnun olduklarını söyledikleri fırınları listemizin başına eklemeliyiz.
2- Mini fırında FAN
Mini fırınlar fanlı ve fansız olmak üzere iki gruba ayrılır. İçinde fanı bulunan fırınlar bu fan sayesinde fırın içindeki ısıyı eşit olarak dağıtırlar ve böylece pişirdiğimiz böreklerin, keklerin her yerinin eşit şekilde pişmesini sağlarlar. Fansız olanlarda ise sürekli tepsinizi çevirmek zorunda kalabilirsiniz.
3- Kapak contası
Alacağınız fırında kapak contası olmasına dikkat edin. Kapak contası mini fırın da ısı izolasyonunu sağlar ve bu özelliği sayesinde hem zamandan hemde elektrikten tasarruf edersiniz.
4- Fırın kapağının tam olarak kapanıp kapanmadığını inceleyin. Çok kaliteli firmaların ürünlerinde bile bu hataya rastlayabilirsiniz.
5- Mini Fırın İç aydınlatma lambası
İç aydınlatma lambası olan bir mini fırın alın. Bu sayede sürekli fırınınızın kapağını açıp yemeğinize bakmak zorunda kalmazsınız. Buda hem kek ve böreklerinizin daha iyi pişmesini hemde elektrikten tasarruf etmenizi sağlar.
6- Pop-Up düğmeler (pop up düğme nedir ?)
Pop-Up düğmeler ısı ayar düğmelerinin üzerine bastırdığınız zaman içeri girip gizlenmesi işine yarar. Görsellik açısından daha güzel olsada fırınlarda en çok arıza yapan parçalardır. Bu yüzden Pop-Up düğmeli mini fırınları tavsiye etmiyoruz.
7- Zamanlayıcı
Alacağınız mini fırında zamanlayıcı varmı araştırın ve eğer varsa sizin ayarladığınız sürenin sonunda fırının elektriğini kesip fırını kapatma özelliğinin olup olmadığını satıcıya sorun. Bazı mini fırınlarda bulunan zamanlayıcılar sadece alarm amaçlıdır ve eğer siz bu sesi duymazsanız fırında böreğinizi yakabilirsiniz.
8- Kullanılan malzemenin kalitesini inceleyin.
9- Fırın iç yüzeylerinin kolay temizlenebilir olmasına dikkat edin.
10- Mini Fırınlar piyasada genelde 36 litre ve 42 litrelik hacimlerde satılırlar. Siz eğer yalnız yaşamıyorsanız ve mutfakta yeriniz uygunsa 42 litrelik fırını alın.
11- Son olarak yazdığımız özelliklere sahip bir fırını bulduğunuzda mutlaka internetten fiyat araştırması yapın. Fırınınızı internet üzerinden çok daha uygun fiyata alabilirsiniz.
İyi Alışverişler.
Yorumunuzu Yazın
Yorumları Görüntüle